Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Poroşenko, Hollanda’ya gitti

Siyaset&Politika (IHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2022 - 16:46, Güncelleme: 30.05.2022 - 16:40 3601+ kez okundu.
 

Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Poroşenko, Hollanda’ya gitti

Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Poroşenko, Hollanda’ya gitti

Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun Hollanda’ya gittiği ortaya çıktı.Muhtemel bir vatana ihanet suçlaması ile hakkında soruşturma açılan ve ülkeden ayrılmasına izin verilmeyen Ukrayna eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko, toplantıya katılmak üzere Polonya sınırı üzerinden Hollanda’ya gitti. Poroşenko’nun Ukrayna’dan ayrıldığını açıklayan Avrupa Dayanışması Partisi, “Petro Poroşenko, Avrupa Halk Partisi’nin toplantı ve kongresine katılmak için Rotterdam’a gitmeyi başardı” ifadelerini kullandı.Daha önce 2 kez ülkeden ayrılmayı deneyen ve engellenen Poroşenko, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Parlamenter Asemblesi’ni bu gerekçeyle kaçırmıştı.Poroşenko hakkında, 2014-2015 yılları arasında Ukrayna’nın doğusundaki Rus destekli ayrılıkçıların yasadışı kömür satışlarının finanse edilmesiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle soruşturma yürütülüyor. Ocak ayında Ukraynalı yargıç, savcının Poroşenko’nun hakkındaki dava nedeniyle tutuklanması yönündeki talebini reddetmişti.
Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Poroşenko, Hollanda’ya gitti
Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun Hollanda’ya gittiği ortaya çıktı.
Muhtemel bir vatana ihanet suçlaması ile hakkında soruşturma açılan ve ülkeden ayrılmasına izin verilmeyen Ukrayna eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko, toplantıya katılmak üzere Polonya sınırı üzerinden Hollanda’ya gitti. Poroşenko’nun Ukrayna’dan ayrıldığını açıklayan Avrupa Dayanışması Partisi, “Petro Poroşenko, Avrupa Halk Partisi’nin toplantı ve kongresine katılmak için Rotterdam’a gitmeyi başardı” ifadelerini kullandı.
Daha önce 2 kez ülkeden ayrılmayı deneyen ve engellenen Poroşenko, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Parlamenter Asemblesi’ni bu gerekçeyle kaçırmıştı.
Poroşenko hakkında, 2014-2015 yılları arasında Ukrayna’nın doğusundaki Rus destekli ayrılıkçıların yasadışı kömür satışlarının finanse edilmesiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle soruşturma yürütülüyor. Ocak ayında Ukraynalı yargıç, savcının Poroşenko’nun hakkındaki dava nedeniyle tutuklanması yönündeki talebini reddetmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberdosyasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
medya sponsorluğu, girişimcilik, ilaçlama, haberler, tüp mide ameliyatı, istanbul böcek ilaçlama, gezi bülteni